Anne Marie van Bilsen

Mijn naam is Anne Marie van Bilsen. Ik ben moeder van drie kinderen, Dorien, Daan en Lucas. Drie gevoelige mensen. Ieder op hun eigen unieke wijze. De manier waarop zij in de wereld staan, informatie verwerken en ervaringen aangaan is verschillend van elkaar. Dit vraagt van mij als moeder creativiteit in de omgang met de kinderen. In die zin hebben de kinderen mij uitgenodigd om buiten de betreden paden te gaan kijken.

Na twee maal een ernstige ziekte van mijn jongste zoon Lucas had ik het gevoel dat de medische zorg hem niet voldoende ondersteunde. In mijn zoektocht naar dat wat goed voor Lucas kon zijn kwam ik tot de ontdekking dat hij hoog gevoelig is. Dit spiegelde mij met de boodschap dat ik meer mocht leven met en vanuit mijn eigen gevoeligheid.

Meer bewustzijn op mijn eigen sensitiviteit gaf mij ook meer ruimte voor het toelaten van spiritualiteit in werk en opvoeden. Tijdens mijn opleidingstraject tot holistisch therapeut merkte ik dat ik meer vanuit kracht, stabieler en ook rustiger in mijn energie kwam te zitten. Lucas en ook de kinderen in mijn praktijk reageerden geweldig op dit subtiele niveau van ervaren.

Inmiddels ben ik als therapeut een expert in het begeleiden van hoog sensitieve kinderen en volwassenen. De ervaringen die ik bij mijn eigen kinderen en bij de kinderen en ouders in mijn praktijk ondervond heb ik in mijn eerste boek opgenomen “Gevoelige kinderen, wat kun je voor ze doen”. Naarmate de puberteit van mijn kinderen begon en de maatschappij veranderde, volgde deel twee, “Opvoeden in deze tijd, handvatten voor ouders”.

Anne Marie leeft en geeft les vanuit de holistische zienswijze. Holistisch is wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waaruit iets is opgebouwd. Bij een holistische zienswijze wordt het gehele individu betrokken (lichaam, denken, gevoel energie). 

Vanuit de holistische leer is alles met elkaar verbonden. Zo bekijk je een persoon niet als individu, maar als een onderdeel van een systeem, het gezin. Met onzichtbare lijntjes zijn we met onze ouders en onze kinderen verbonden. Als er iets speelt bij het kind, op welke manier dan ook dan heeft dit ALTIJD ook iets met (één van) de ouders te maken. Dit is holistisch bezien een uitnodiging voor een ouder om naar zichzelf te gaan kijken. Om deze reden leert Anne Marie je te werken met het hele familie systeem. De oplossing ligt voor ieder persoon op een ander niveau; dat maakt dat de aangeboden holistische opleidingen breed zijn. Iedereen is anders en iedereen heeft iets anders nodig om tot inzicht en heling te komen.

Anne Marie geeft zelf geen lessen meer maar wel is zij bij alle opleidingsgroepen intensief betrokken. Je kunt haar tegen komen binnen de online lessen en beantwoordt ze ook vragen via de mail.

Anne Marie reikt je verdiepende technieken aan wanneer je, professioneel of voor eigen ontwikkeling, holistisch werkt en/of wilt werken.

Anne Marie van Bilsen

Mijn naam is Anne Marie van Bilsen. Ik ben moeder van drie kinderen, Dorien, Daan en Lucas. Drie gevoelige mensen. Ieder op hun eigen unieke wijze. De manier waarop zij in de wereld staan, informatie verwerken en ervaringen aangaan is verschillend van elkaar. Dit vraagt van mij als moeder creativiteit in de omgang met de kinderen. In die zin hebben de kinderen mij uitgenodigd om buiten de betreden paden te gaan kijken.

Na twee maal een ernstige ziekte van mijn jongste zoon Lucas had ik het gevoel dat de medische zorg hem niet voldoende ondersteunde. In mijn zoektocht naar dat wat goed voor Lucas kon zijn kwam ik tot de ontdekking dat hij hoog gevoelig is. Dit spiegelde mij met de boodschap dat ik meer mocht leven met en vanuit mijn eigen gevoeligheid.

Meer bewustzijn op mijn eigen sensitiviteit gaf mij ook meer ruimte voor het toelaten van spiritualiteit in werk en opvoeden. Tijdens mijn opleidingstraject tot holistisch kindertherapeut koos ik bewust voor de master module aromatherapie en merkte dat ik meer vanuit kracht, stabieler en ook rustiger in mijn energie kwam te zitten. Lucas en ook de kinderen in mijn praktijk reageerden geweldig op het subtiele niveau van de aromatherapie. Inmiddels ben ik als therapeut een expert in het begeleiden van hoog sensitieve kinderen en volwassenen. Rainbow Oils is een zeer complete biologische aromalijn, ontwikkeld en gericht op kinderen en volwassenen die hoogsensitief zijn.

Een hooggevoelig persoon reageert snel op prikkels van buitenaf, met aromatherapie maak je daar op een positieve manier gebruik van. Uit praktijkervaring heb ik gemerkt dat aromatherapie een zachte en mooie manier is om jezelf weer in balans te brengen. Door bewust het gebruik van etherische oliën in te zetten, kun je, dè HSP klacht nummer een; overprikkeling, snel en effectief afvoeren. Met o.a: wrijfolie, aromatherapie in baden en voetbaden of door middel van stomen/verdampen in een brander. Het mooie van aromatherapie is dan ook de diversiteit van keuzemogelijkheden omdat je zelf kunt kiezen wat bij jou en je kind past.

Ben je zelf hooggevoelig en heb je kinderen? Dan is de kans groot dat één of meerdere kinderen ook hooggevoelig zijn. In mijn boek “Gevoelige kinderen wat kun je voor ze doen?” vind je veel bruikbare tips. Bijvoorbeeld hoe je als (gevoelige)ouder je HSP-kind het beste kunt begeleiden met liefdevol aanraken in combinatie met aromatherapie.

De Rainbow Oils aromatherapie lijn geeft handvatten in zelfzorg en ondersteunt hiermee het zelfvertrouwen. De biologische samengestelde oliën worden door velen bewust gekozen om zelfliefde, spiritualiteit en geluk in het leven te vergroten.

De Rainbow Oils biologische etherische olie lijn is door Anne Marie persoonlijk ontwikkeld. Een onafhankelijk merk met passie, professionele kennis en groot respect voor de natuur.