Laat jij je laat beperken of leiden door je angst? Dan leef je niet ten volste.

Het is je geboorte recht om te leven vanuit je kern, jouw kwaliteiten. Jij MOET laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt. Maar dat doe je (nog) niet je bent angstig.

Waar is die angst eigenlijk op gebaseerd? En wat zou je doen als je zonder angst zou zijn? Als je onbevreesd iedere uitdaging aan zou kunnen gaan die op je pad zou komen?

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]Angsten kun je overwinnen. [/blockquote]

Angsten kun je overwinnen. Het voelt ontzettend goed en bevrijdend om dat te doen. Je bent het jezelf verplicht om ten volste te leven.

Om je angsten te overwinnen moet je het verhaal veranderen dat je jezelf vertelt.
Uiteindelijk worden we namelijk waar we in geloven. De overtuigingen die je hebt over jezelf, heb je ontwikkeld door wat je hebt meegemaakt en door wat anderen je hebben verteld. Gelukkig hebben we allemaal zelf de kracht en de mogelijkheden om ons verhaal te veranderen en dus om onze angsten te overwinnen.

Angst is niets meer dan de emotie, het gevoel achter het verhaal dat je jezelf verteld.

Je kunt piekeren over je angst, of het eindeloos analyseren, maar daar los je het niet mee op. Wanneer je het gevoel van angst overwint zul je ook andere omstandigheden in je leven brengen.

Dus: welk verhaal vertel jij jezelf en hoe kun je jezelf uitdagen dit verhaal te veranderen? Het zal tijd kosten om een verhaal te bedenken dat goed voelt voor jou en om het verhaal bij te schaven en zo te kneden dat het bij je past. Het is bijna niet mogelijk om je verhaal in een keer 180 graden te keren.

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]Angst moet geen reden zijn om iets niet te doen.[/blockquote]

En hoe geweldig voelt het als het je lukt om je verhaal te veranderen en je genoeg moed kunt verzamelen om voorbij te gaan aan je angst? Want alleen als je al je angsten recht in de ogen durft te kijken en deze kunt aangaan met zelfvertrouwen, overtuiging en vreugde, kun je al je dromen waarmaken.

Angst moet geen reden zijn om iets niet te doen. Angst is simpelweg niets meer dan een uitdaging om aan blokkades en overtuigingen te werken. En als je je angsten overwint dan wordt je beloond. Dan krijg je energie en dit is precies de energie die je nodig hebt om wezenlijke veranderingen teweeg te brengen in je leven.

Creëer de energie die je vervult en doet stralen van trots omdat je voor jezelf hebt gekozen en je jezelf door niets of niemand laat tegen houden.

Het is ons geboorterecht om gelukkig te zijn en een succesvol leven te leiden.