Na een training in Asheville, North Carolina heb ik nog twee dagen ‘over’ voor ik weer huiswaarts vlieg. We zijn met een deel van de groep naar een waterval in Cherokee geweest.  Dat was adembenemend en langs de rivier had ik houten huisjes gezien. Daar wilde ik meer dan graag naar toe, fijn om al mijn ervaringen te laten zakken in de natuur. Direct naar huis in de drukte van alle dag loop ik het risico dat ik weer in mijn ‘ren en vlieg’ modus moeite heb om het geleerde te ankeren.

Na een rit van anderhalf uur was de waterval weer gevonden en ook de houten huisjes. Zo vlak na de Pasen is het ook in Amerika vakantie en helaas is er geen huisje beschikbaar. Verderop waren ook wat huisjes dus rijden we verder om te checken of daar wel ‘ruimte’ is. Bij de huisjes staat een bord met een telefoonnummer en helaas is er in dit deel van Cherokee geen signaal. Mobiel bellen is dus niet mogelijk.

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]“Ik tref een wat oudere grijze Thaise dame…”[/blockquote]

Dan maar stoppen bij wat kleine giftshops om te vragen of er wifi is en dan middels internet verder zoeken voor een slaapplaats. Ik tref een wat oudere grijze Thaise dame die met haar Amerikaanse man de giftshop runt. Ze is heel hartelijk en bevestigd dat er geen ontvangst en internet is en loopt naar haar man die in een schommelstoel verderop zit om te vragen of hij iets weet. De man kent een stel die ook een giftshop hebben een stukje verderop en deze mensen verhuren ook houten huisjes.

Het stel gaat direct (met hond) in de auto en rijden vooruit zodat ik ze kan volgen, geen idee wat te verwachten. “Go with the flow” is wat mijn gedachten aangeeft. Aangekomen mag ik wederom achter de man van de tweede giftshop aan rijden. De rit is twee kilometer en stopt in de bergen op een pracht plek. Ik wilde een huisje nabij het water en deze staat tegen een berg, “Helaas niet naast de rivier.” schiet door mijn gedachten.  Moe van het zoeken ben ik blij dat we toch een huisje hebben gevonden. Als ik achter het huisje kijk staat er een “hot tub” gevuld met heerlijk warm water.

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]“Zo kom ik op een magische plek…”[/blockquote]

Zo mooi te ervaren dat zonder internet en ontvangst ik heerlijk ouderwets in contact ging met mensen uit de omgeving. Die meer dan bereid waren te helpen en te rijden naar een oplossing. Zo kom ik op een magische plek die ik anders niet gevonden had. En ik wilde water bij of langs het huisje, ook dat was er en zelfs nog beter dan ik had gewenst. Het bergwater is ijs en ijs koud in Cherokee en de temperatuur in de hot tub was zeer aangenaam.

Heerlijk om te ervaren dat als je in contact met jezelf bent, je mag vertrouwen dat er begeleiding is van ‘het universum’. Ik ben dankbaar en blij met deze prachtige ervaring en mooie boodschap. Als je er op vertrouwd dat het goed is, krijg je zelfs meer dan je wenst.

Dus pas op wat je wenst het kan zomaar uitkomen!