Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
69

Wie ben ik? Een vraag die we onszelf allemaal stellen. Een vraag met veel mogelijke antwoorden. En al die antwoorden zeggen iets over jou. Wellicht ben je geneigd de vraag allereerst te beantwoorden met je naam, of met één van de rollen in je leven; ik ben werkzaam als.., ik ben moeder, ik ben de zoon van… etc. Als je wat meer bezig bent met bewustwording en zelfontwikkeling, ben je wellicht geneigd de vraag te beantwoorden met; ik ben goed in… of dit doe ik moeiteloos… En alle antwoorden zijn goed, ze zeggen iets over jou.

Jouw persoonlijkheid komt het best tot zijn recht onder bepaalde innerlijke omstandigheden, de situaties waarin jij kracht en zelfvertrouwen ervaart en helemaal in je element bent. Diep van binnen in ons schuilt het oer verlangen jouw persoonlijke kwaliteiten tot ontwikkeling te brengen. Je leeft dan vanuit je eigen kernwaarden.

Bijna iedereen kent de ervaring dat er situaties zijn, waarin je helemaal niet of niet volledig tot je recht komt. Je ervaart innerlijke conflicten, angst, boosheid, onzekerheid of twijfels. Zolang je routinematig leeft en hetzelfde blijft doen, zullen ook deze situaties zich blijven herhalen.

 

Einsteins wet van de Waanzin:

Hetzelfde blijven doen en iets anders verwachten…

 

Je kunt vaak de omstandigheden waar je in zit niet zo maar veranderen. Waar je wel invloed op hebt is hoe jij omgaat met wat er gebeurt. Je kunt ervoor kiezen om vanuit je persoonlijke kwaliteiten te gaan leven en van daaruit op de omstandigheden in je leven te reageren. Hoe beter zicht je hebt op je persoonlijke kwaliteiten, hoe meer je ze op allerlei gebieden in je leven tot uitdrukking kunt brengen.