“If your dreams don’t scare you they are not big enough”, is een geweldige quote! Er zijn veel quotes die ik leuk vind, en de volgende vind ik op dit moment wel het leukst; “If you don’t build your dream, someone else will hire you to help build theirs“.

Stel jezelf eens de vraag waar word ik blij en gelukkig van? Waar gaan mijn ogen van stralen? Waar krijg ik echt een blij gevoel van? Wat is mijn droom? Richt je aandacht daar eens op, richt je aandacht op wat jij wilt. En als je het lastig vindt om deze vraag te beantwoorden, schrijf dan de dingen op waar je blij en gelukkig van wordt. En bedenk daarna eens wat je daarmee graag zou willen doen, zonder enige beperking, dus echt waar jij van droomt. Maak er een beeld van voor jezelf, zo scherp mogelijk, echt zoals jij het voor je ziet. En geen ‘ja maar’, echt zonder enige beperking!

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]“Waar gaan mijn ogen van stralen?”[/blockquote]

Dromen zonder beperking vraagt lef en moed! Vaak zie je dat “de droom” vorm krijgt als er ‘iets’ gebeurd waardoor men ervaart dat het roer om moet. Emoties brengen mensen immers in beweging. Emoties helpen je in de route tot verandering en zo creëer je ruimte voor de droom.

Terwijl ik schrijf over dromen ben ik op Bonaire, een eiland waar vrienden hun ‘droom’ vorm hebben gegeven. Ze droomden grote dromen en hebben dit binnen twee jaar verwezenlijkt. Raymond en Cinderella hebben een eigen resort op het eiland. En bij iedere droom hoort af en toe een nachtmerrie, ook die hebben ze gehad. Ze lieten zich niet leiden door de angsten die erbij horen en bleven dicht bij  ‘de droom’. Het resultaat is een goed lopend bedrijf en een leven met een lager tempo in de zon.

Geweldig om te zien en ervaren hoe je zonder beperkingen in je hoofd alles kan bereiken. Ik realiseer mij dat niet iedereen van nature buiten de kaders denken in kansen zoals Raymond en Cinderella. Gelukkig is formuleren van het doel en focus te leren, kennis geeft mogelijkheden. Dit is de reden dat we achter de schermen met het team van de Regenboog werken aan een NLP e-learning module.

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]“…hoe je zonder beperkingen in je hoofd alles kan bereiken.”[/blockquote]

Wat is de link tussen NLP en ‘de droom’?
Door je te verbinden met ‘de droom’ zul je je verbinden met de energie van de situatie waar je naar toe wilt. Dit noem je: End state energy. Het representeert het gevoel dat ontstaat als je een doel hebt bereikt. Je interne representatie (stemming en fysiologie) zal daardoor veranderen en dat zal energie geven. Door je keer op keer denkbeeldig te verbinden met dit doel wordt er dopamine afgegeven aan je brein. Dopamine is een hormoon dat motiverend en stimulerend werkt. Gemiddeld genomen denkt 60% van de mensen in vermijden van situaties/gevoelens en zo’n 40% in bereiken van nieuwe situaties/doelen (en daarmee samengaande gevoelens). De combinatie van beide levert de beste stimulans. Dit stimuleert maximaal het pijn-plezier effect. Het werkt als een hefboom. Eén van de belangrijkste sleutels tot het behalen van succes is het specifiek formuleren van het doel waar je naar toe wilt. Dit geeft richting, focus en energie.

Droom dus vooral GROOT 
Door groot te dromen creëer je een omgeving die je letterlijk in staat stelt grotere prestaties te bereiken. Je trekt je denken en doen naar een hoger niveau en gaat kansen signaleren die je in staat stellen je dromen ook echt waar te maken.

Wil jij ook kennis en dus kracht in je leven ervaren? Hou dan de Regenboog Academy in de gaten! Wil je Raymond & Cinderella bezoeken op het resort? Boeken kan op: http://www.bridanda.com/nl/