Sinds 2003 werk ik zeer succesvol als holistisch kindertherapeut, volg ik mijn eigen drijfveren;
“wie ben ik en waar sta ik voor“ om van daaruit mijn stappen te maken.

Ik ben holistisch kindertherapeut en oprichter van het opleidingsinstituut De Regenboog Academy. Naast mijn werk als kindertherapeut ben ik schrijver van de boeken Gevoelige kinderen, wat kun je voor ze doen en Opvoeden in deze tijd, handvatten voor ouders en ontwikkel ik opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, praktische spiritualiteit, kinderen en zelfkennis, waarin ik ook les geef.

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]“Het is mijn missie om kennis en technieken aan te reiken aan een ieder om zo het beste uit mensen te halen, talenten te ontwikkelen en gezinnen te ondersteunen.”[/blockquote]

Door samen met mijn team van De Regenboog een holistische bijdrage te leveren aan de maatschappij en ons hiervoor optimaal in te zetten, dragen wij bij aan bewustwording en zelfreflectie bij een ieder. Bewustwording en zelfkennis brengt je als persoon in contact met eigen kracht en competenties. Zelfkennis is een must voor een succesvolle interactie tussen jezelf en de ander. Dit is een waardevolle bijdrage voor iedere ouder, coach of hulpverlener.

Het is van wezenlijk belang om, in een wereld waar veel onrust heerst, je te realiseren dat je nu meer dan ooit MOET verbinden met jezelf en waar je voor staat.

Bezig zijn met de buitenwereld en kijken naar wat anderen doen en hoe zij dat doen en dit tot je te nemen, zonder jezelf echt de vraag te stellen: wat vind IK hiervan? Herken je dat bij jezelf? Dat je maar door blijft gaan en eigenlijk niet eens weet waarom je het doet en wat je er zelf van vindt? Tijd om daar dan eens bij stil te staan!

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]“De enige weg is de weg naar binnen!”[/blockquote]

In mijn praktijk begeleid ik mensen bij het lopen van hun eigen pad en dat is soms best een opgave. Zeker als je altijd hebt geleefd volgens de waarheden en aannames van anderen.
Er is echter nooit één echte waarheid, er is geen goed of fout. We hebben allemaal onze eigen blik op de wereld, dus je mag er zelf ook één ontwikkelen.

De enige echte weg is die van jou en die vind je in jezelf. Door steeds weer eerlijk te zijn naar jezelf, ontdek je wat voor jou belangrijk is. Praten met anderen is fijn, maar échte antwoorden vind je door regelmatig eens stil te staan bij jezelf en daar tijd en aandacht aan te geven.

Ik doe dit door te schrijven, elke dag weer. Schrijven laat me stil staan bij wat mij bezighoudt, en al schrijvende kom ik tot oplossingen en standpunten die me altijd een heldere blik op het leven geven. Wat er ook speelt.

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]“Door steeds weer eerlijk te zijn naar jezelf, ontdek je wat voor jou belangrijk is.”[/blockquote]

Schrijf je eigen missie en visie
Om er achter te komen wat je wilt en hoe je het wilt, is het belangrijk om je eigen visie te ontwikkelen. Als je deze niet hebt, loop je kans met alle winden mee te waaien en te veel naar anderen te luisteren. Ook ik mocht zelf weer echt terug keren naar mijn eigen ondernemersvisie. Doordat ik dat nu doe, kom ik ook weer veel gemakkelijker tot nieuwe stappen die ik wil zetten en creëer ik dus ruimte.

Een missie en visie zijn vaak behoorlijk abstract. Toch vormen ze onbewust de sturing van je alledaagse bezigheden. Het maakt dat je ergens ‘ja’ of ‘nee’ tegen zegt. Het maakt dat je je ergens goed bij voelt, of juist niet. Het maakt of je gemakkelijk iets in de wereld zet, of dat het altijd een gevecht blijft. Als je weet wat die van jou is, beweeg je makkelijker door het leven en maak je betere keuzes.

Hoe kom je er nu achter wat je missie of visie is?
Onderstaande opdracht is relatief eenvoudig en zal verhelderend werken. Bekijk je leven eens van achteren naar voren. Hoe wil je er op terugkijken?

Schrijf alles op wat er in je naar boven komt. Wat wil je gedaan hebben? Wat wil je bijgedragen hebben? Hoe wil je de wereld achterlaten? Hoe is jouw eigen rol in het geheel?

Het is een mooie opdracht om je uit de dagelijkse gang te halen. Je kunt door middel van een helicopterview bekijken of dat wat je dagelijks doet wel overeenkomt met wat je het liefst zou doen. Bekijk na deze opdracht welke dingen je ZELF kunt veranderen, vanuit eigen innerlijk leiderschap.

Welke kleine actie leidt vandaag nog naar resultaat?
Des te meer je afstemt op je eigen missie en visie, des te dichter je bij jezelf kunt blijven. Ik heb ontdekt dat dat het allerbelangrijkst is om stappen vooruit te kunnen zetten. Mijn eigen visie mag er zijn, die van jou ook?

Liefs Anne Marie van Bilsen