Vind jij het fijn om zacht, vriendelijk en geliefd te zijn en vind je dat jouw leven draait om het gelukkig maken van andere mensen? Dan heb ik vervelend nieuws voor je. Anderen gelukkig proberen te maken is een eindeloze klus die in de meeste gevallen zijn vruchten niet afwerpt.

Jouw geluk is maakbaar, het geluk van een ander is dat niet. Jij kunt iemand niet gelukkig maken. Je kunt iemand opvrolijken, helpen om op zijn eigen leven te reflecteren, maar je kunt iemand geen geluk laten ervaren door wat jij doet.

Vooral (hoog)gevoelige mensen zijn snel geneigd om de ‘shit’ van de ander op zich te nemen. Dat komt omdat ze emoties van anderen voelen en over nemen alsof ze van henzelf zijn.

Niemand heeft er iets aan als je de emoties van anderen overneemt. Je kunt de problemen en emoties van een ander niet voor hen oplossen en je kunt ook niet de wereld op je schouders dragen. Iedereen heeft genoeg aan zijn eigen emoties, gedachten en patronen en dus is het belangrijk dat je loslaat wat niet van jou is.

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]Het is cliché en toch…[/blockquote]

Het is cliché en toch… het is van belang dat je goed voor jezelf zorgt. Wanneer jij goed voor jezelf zorgt, jezelf afschermt, blijf je beter bij jezelf en verlies jij je minder snel in andermans ‘shit’.

Hoe scherm je jezelf af?

  • Visualiseer jezelf in een bubbel met licht die jou van top tot teen omringd. Jij bent de zon in deze bubbel. Je hier van bewust zijn is de beste bescherming die jij jezelf kunt bieden. Op welke frequentie andere mensen ook zitten: als jij je bewust bent van je bezit van onbeperkte liefde en licht, dan ben je een onuitputtelijke bron van energie. Mocht je tijdens een gesprek, date of afspraak even vergeten dat je een zon bent en voel je dat je energielevel naar beneden gaat? Pas dan je houding aan. Zit je met je benen en armen wijd open, dan kan je levensenergie namelijk makkelijker worden afgetapt. Voel je dat iemand bewust of onbewust energie van je afneemt? Plaats dan je benen tegen elkaar aan, kruis je armen over elkaar heen en knijp in je vuisten. Op deze manier krimpt het energieveld om jou heen. Het wordt compacter en je bent letterlijk en figuurlijk meer gesloten. Deze houding is alleen niet erg gezellig. Overweeg dus goed of dit het waard is.

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]“Mocht je even vergeten dat je een zon bent…”[/blockquote]

  • Draag een beschermende edelsteen
    Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. De steen vormt een beschermend schild om je lichaam en buigt negatieve energie af. Dringt er toch negatieve energie binnen? Dan wordt deze per direct afgevoerd in de aarde. Probeer het maar eens!

 

  • Werk met een beschermende olie, Protector
    Deze samengestelde olie combineert de therapeutische voordelen van citroen, limoen en patchouli. De citroenolie maakt je alert en is verfrissend.  Limoenolie is befaamd omdat het de alertheid en assertiviteit vergroot. Patchouli is een sterk aardende olie en zorgt ervoor dat we contact blijven houden met ons fysieke lichaam. Protector beschermt je voor het afgeven van jouw energie.
    Wrijf je handen in met twee druppels protector. Draai met de rechterhand driemaal een cirkel, van om en nabij 30 cm, met de klok mee rond je navel. Denk hierbij bewust: “Hiermee sluit ik mijn zonnevlecht af.” Tijdens het insmeren met de olie mag je hardop tegen jezelf zeggen: “Ik blijf vandaag goed bij mijzelf en in mijn eigen lijf. Ik vertrouw mijzelf!”

https://www.rainbow-oils.nl/product/etherische-olie-5-ml-protector/
https://www.rainbow-oils.nl/product/labadoriet-knoop/