Werken met de coachkaarten

Jezelf coachen op de Kernverlangens, Basisbehoeften, de Meridianen, Emotioneel evenwicht punten, kun je effectief en snel doen met behulp van de coachkaarten.

We raden je aan om vooral ook de video’s te bekijken waarin je uitgebreid uitleg krijgt en concreet ervaart hoe je deze kaartjes kunt gebruiken voor jezelf zodat je er ook feeling mee krijgt en de theorie en uitleg die hieronder beschreven wordt werkelijk in de vingers krijgt.

Zoals je inmiddels weet gaan we er binnen holistisch werken van uit dat iedereen onbewust weet wat hij nodig heeft want ieder mens heeft immers een zelfhelend vermogen. Om erachter te komen aan welke basisbehoefte en/of kernverlangen je mag gaan werken, kun je gebruik maken van het kiezen van een kaartje. Het voordeel hiervan is, dat op het moment dat jij (of je kind) zelf een kaartje kiest, jij je er meer van bewust bent dat er ‘iets’ aangegeven wordt vanuit jouw ‘eigen’ systeem. Hier creëer je direct verantwoordelijkheid en bewustwording mee en is een belangrijke stap in ontwikkeling en persoonlijke groei.

Om de kaarten zo optimaal mogelijk te benutten, zijn er vragen die helpen in het achterhalen van wat je tegenhoudt in je leven. Let op: deze verdiepende vragen zijn helpend om vanuit het onderbewuste inzicht te creëren bij jezelf.

 

Hoe werkt het?

Kies vooraf een onderwerp of een issue waarin jij voelt dat je niet in contact met je kern bent en kan komen of blijven.

Door een heldere coachvraag te kiezen, krijgen de vragen meer diepgang.

Je kunt starten met één of twee kernverlangens en daaraan twee of drie basisbehoeften koppelen die vanuit jouw onderwerp of issue de oorzaak zijn waardoor je niet in contact met je kern bent. Vanuit het onderwerp of issue start je de coaching. Vanuit daar kies je één of twee meridiaan kaarten en twee of drie EE kaarten.

Loop stap voor stap de vragen door met de desbetreffende kaarten (Kernverlangen, de Basisbehoeften, de Meridianen en Emotioneel evenwicht punten) en stel hardop de vragen aan jezelf.

Bij het trekken van een kaart stel je de volgende vragen:

1          Welk kernverlangen is de drijfveer die maakt dat ik in het hier en nu niet in contact ben met mijn kern of niet kan blijven?
Stel jezelf de verdiepende vragen (zie hiervoor de verdiepende vragen kernverlangen) op de informatie van de coachkaart en zet de affirmatie in als huiswerk.

 

2          Welke basisbehoefte is gelinkt aan (naam kernverlangen) en maakt dat ik in het hier en nu niet in contact ben met mijn kern of niet kan blijven?
Stel jezelf de verdiepende vragen (zie hiervoor de verdiepende vragen basisbehoeften) op de informatie van de coachkaart en zet de affirmatie in als huiswerk.

 

3          Welke meridiaan is uit balans onder invloed van de gemiste (naam kenverlangen en basisbehoeften) en maakt dat ik in het hier en nu niet in contact ben met mijn kern of niet kan blijven?

 

4          Welk EE punt is de drijfveer/trigger en resoneert onder invloed van de gemiste (naam kenverlangen en basisbehoeften) en maakt dat ik in het hier en nu niet in contact ben met mijn kern of niet kan blijven?
Ga op zoek naar de bijpassende affirmatie die voor jou past (zie het hoofdstuk affirmaties) en gebruik deze, samen met de 21 dagen tappen van het EE punt als huiswerk.

 

Alle uitkomsten tezamen zijn de drijfveer/trigger en resoneren op het onderwerp of een issue die de oorzaak is, waardoor je niet in contact met je kern bent. Kijk hiernaar in de breedte en zoek naar het verband tussen de coachkaarten en onderzoek dit bij jezelf middels de concrete coachvragen. Als er weerstand of een fysieke reactie ontstaat gebruik dan de lichaamsgerichte coachvragen.

Voor deze vragen verwijzen we je naar de losse aanvullingen:

  • Verdiepingsvragen kernverlangens
  • Verdiepingsvragen basisbehoeften
  • Concrete verdiepingsvragen