Fysieke reacties

Emotioneel evenwicht is, mits goed toegepast, beslist een veilige methode maar kan wel enkele fysieke reacties oproepen. De volgende reacties kom je regelmatig tegen en zijn tevens heel gewoon. Deze reacties verdwijnen ook weer vanzelf.

  • tranende ogen
  • gapen
  • boeren
  • tintelend gevoel door de ledematen
  • moe worden
  • energiek worden

Het lijkt natuurlijk nogal vreemd dat het simpel tappen/masseren op een aantal acupressuurpunten op het lijf je zou kunnen verlossen van allerlei angsten en nare herinneringen. Zolang we niet precies weten hoe emotioneel evenwicht echt werkt, zal die verbazing nog wel blijven bestaan.

Hoewel er nog veel onderzoek gedaan moet worden naar Emotioneel Evenwicht, weten we inmiddels wel dat het toepassen ervan direct effect heeft op ons brein, hartslag en ademhaling. Zo zijn er verschillende onderzoeken gedaan door mensen aan te sluiten op een EEG apparaat tijdens het toepassen van EE. Men zag hierbij dat de hersengolven direct reageren door hersenactiviteit van ontspanning te laten zien. Op dat moment ervaarde de persoon ontspanning of het gevoel dat de emotie verdween.

Maar er gebeurt natuurlijk meer dan alleen ontspanning. Iedereen kan zich ontspannen en daarmee is iemand natuurlijk nog niet opeens van zijn klacht af. Het tappen/masseren van de acupressuurpunten, die verbonden zijn met onze meridianen, doet iets met het energiesysteem. Op welke manier de meridianen verbonden zijn met ons zenuwstelsel, brein en sympathische en parasympathische stelsel (de regulering van hartslag en ademhaling) is nog niet duidelijk. Wel is, door de bereikte effecten,  duidelijk geworden, dat er op één of andere manier een ontkoppeling plaatsvindt tussen herinnering en emotie. En ook dat deze specifieke ontkoppeling van blijvende aard is.

In de praktijk hebben wij zoveel kinderen en volwassenen gezien die baat hebben gehad bij deze effectieve methode en hopen hiermee dat je met veel plezier gaat ontdekken wat de Emotioneel Evenwicht techniek voor jou kan betekenen!