Emotioneel Evenwicht

Emotioneel Evenwicht is ontwikkeld op basis van de 6000 jaar oude concepten voor acupressuur. Het is zoals we al aangaven één van de meest effectieve technieken om snel en doeltreffend emoties, angsten, onzekerheden en alle onverwerkte zaken uit het verleden te transformeren. Zodra je deze techniek onder de knie hebt, ben je in staat om alles in je leven aan te kunnen en snel te transformeren.

Je goed, stabiel voelen, in je kracht staan. Is dat niet wat we allemaal graag zouden willen? En wat we ook graag willen voor onze kinderen?

In het dagelijks leven kun je zomaar uit je doen raken of wel; in de emotie schieten. Wat er concreet gebeurt op zo’n moment is dat je één wordt met de emotie en hierdoor jezelf verliest. Dat herken je bijvoorbeeld doordat je iemand hoort zeggen:” Ik ben zo boos!”, waardoor je je letterlijk identificeert met de emotie en op die manier neemt de emotie de controle over jou.

Met de EE methode leer je eenvoudige direct toepasbare technieken die je helpen in je kracht te blijven op momenten dat je voelt / merkt dat je uit balans raakt. Je leert hoe makkelijk en snel jij jezelf weer in balans kunt brengen. En dit maakt dat je stress en emoties in enkele minuten kunt omzetten in kracht en zelfvertrouwen.

EE biedt effectieve handvatten om elke vorm van stress of emotie, onzekerheden, frustraties, boosheid en verdriet snel om te zetten in kracht en innerlijke kalmte. Wanneer we zeggen snel, dan bedoelen we ook snel. Namelijk binnen enkele minuten!

EE staat voor emotioneel evenwicht, vrij vertaald: Emotionele Bevrijdings Techniek. Het is een vorm van acupunctuur waarbij men met de vingers op bepaalde acupunctuurpunten tapt/klopt. Het kan zowel toegepast worden voor het verwerken van emoties, angsten etc. uit het verleden als voor problemen welke je in het hier en nu parten spelen. EE kan ook ondersteunend zijn voor zaken die in de toekomst plaats zullen vinden.  Alles wat je ervaart, sla je ook op in je lijf. Denk maar eens aan dit spreekwoord: wat heb jij op je lever? De emotie boosheid (woede) is namelijk gekoppeld aan de lever. In de buik verteer je niet alleen voedsel maar ook indrukken.

Bij een teveel aan indrukken kun je fysieke klachten gaan ervaren, zoals buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn.

En wederom, bij ieder mens ligt het niveau van hoe hij of zij kan omgaan met indrukken of emoties anders. Dit heb je kunnen lezen in het hoofdstuk van de verschillende niveaus van ervaren. Wanneer je met de EE gaat kloppen willen we je dan ook meegeven om tevens goed te kijken en te voelen waar het probleem vandaan komt.

Volgens de Oosterse geneeswijzen zit aan ieder orgaan een emotie verbonden. Door het behandelen met EE krijgt de emotie de ruimte en mag het er zijn. Het kan dus zo zijn dat er tijdens het tappen, verdriet of boosheid loskomt, kijk of je jouw kind kunt laten uitspreken wat het met hem of haar doet.

Hoe Emotioneel Evenwicht werkt
Op de meridianen die door ons lichaam lopen, zitten veertien punten. Op deze punten liggen de uiteinden van de meridianen aan de oppervlakte van ons lichaam. Dit maakt de meridianen toegankelijk van buitenaf. Bij acupunctuur worden er naaldjes in geplaatst om de meridianen vrij te maken van blokkades. Bij EE worden de punten gemasseerd door erop te tappen of te masseren met je vingers.

Door de veertien bepaalde punten op het lichaam te masseren of te tappen en daarbij affirmaties te gebruiken, worden emotionele blokkades opgeheven en kom je in emotioneel in evenwicht, doordat de energie weer gaat stromen. De spanningen die we in ons lichaam hebben opgebouwd, wordt door het tappen/masseren weer in evenwicht gebracht en kunnen losgelaten worden.