Het leven is niet alleen zwart- wit, alles wat daar tussenin zit maakt het leven pas echt boeiend.
Tien jaar geleden ben ik gescheiden van Mark de papa van de kinderen. Je doet er goed aan om de ‘relatie vader-moeder’ optimaal te houden. Zalig voor de kinderen, helend voor vader en moeder. In de praktijk blijkt dat positief contact met een ex-partner niet altijd even vlekkeloos verloopt. Vanuit mijn werk als kindertherapeut maak ik schrijnende situaties mee en dat is voor mij persoonlijk de motivatie geweest om binnen mijn eigen scheiding in de volwassen rol van moeder naar de kinderen te te blijven.

Op het persoonlijke stuk is dat lastiger, een deel van jezelf is boos, gekwetst en verdrietig en vanuit pijn kun je dan moeilijk een nieuwe situatie accepteren en creëren. Vanuit dit deel kan je zelden volwassen reageren, dat maakt het contact met een ex-partner vaak moeilijk. Dat was voor mij niet anders.

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]“Deze schop onder mijn kont maakte mij bewust van de keuze die ik had…”[/blockquote]

Bij mijn zus kon ik mijn verhaal kwijt vanuit mijn pijn en mopperde er flink op los. Gelukkig heb ik een behoorlijk directe zus en kreeg na een tijdje terug van haar dat ik “niet meer prettig was” om mee om te gaan na de scheiding. Ze zei: “Je bent nu drie maanden niet vrolijk en vooral boos wat ga je hier mee doen?” En inderdaad ik had een keuze! Deze schop onder mijn kont maakte mij bewust van de keuze die ik had (en heb) in mijn gedrag en ben direct met mijn ‘mindset’ aan de slag gegaan. Ik ontdekte dat ik veel meer potentieel heb dan ik oorspronkelijk dacht. Tussen mijn zwart-wit denken, lagen ontelbare kleuren verscholen die mijn leven zoveel zonniger, warmer en krachtiger maakten. Ik ontwikkelde meer evenwicht in mijzelf en daardoor nam ik ook externe omstandigheden minder persoonlijk.

[blockquote author=”” link=”” target=”_blank”]“Een mega grote bonte familie hebben we inmiddels met elkaar verzameld…”[/blockquote]

Vandaag is Mark, de papa van de kinderen, jarig en ik ben aanwezig op zijn verjaardag met de kids en dat is al best bijzonder. Het verhaal wordt nog kleurrijker, de verjaardag vieren we in Oostenrijk waar we een paar dagen met elkaar zijn in een appartementen complex. Mijn vriend en ik samen met mijn ex en zijn nieuwe vriendin en ook haar ex met zijn nieuwe vrouw met alle kids (en partners van de kids) zijn erbij. Een mega grote bonte familie hebben we inmiddels met elkaar verzameld. Een familie waar ik mega trots op ben en me een intens warm en dankbaar gevoel geeft.

Op de foto sta ik dan ook met de vriendin van Mark en de middelste dame is de vrouw van de ex van de vriendin van mijn ex.. kun je het nog volgen? Het maakt ook niet uit, het is een uitnodiging om te denken vanuit kleur i.p.v. zwart-wit!

Liefs uit Oostenrijk, waar het nu voornamelijk wit is 😉